Cesťáky ve městě, kde je pracoviště.

• (neregistrovaný)

9. 12. 2005 10:50

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Našim zaměstnancům, kteří jedou na jednání do jiné firmy, ale ve stejném městě, píšu cesťák. Dnes mi účetní ty cesťáky donesla, že je to špatně, že když je to ve městě ve kterém má naše firma sídlo, tak že není nárok na stravné ani na nutné vedlejší náklady.
    Já mám ale pocit, že na nějakém školení řikali, že když je tato pracovní cesta v době, kdy mají naši zaměstnanci oběd v celozávodní jídelně a jinou stravu mu nezajistíme, tak že to platí jako kdyby byl jinde ve městě i s nutnýma vedlejšíma nákladama na parkovné atd.
    Prosím, zkuste mi poradit. Musela bych to jinak celé předělat. To by nevadilo, ale účetně ty problémy...
    Děkuji moc. Jana T.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2005 11:10

Dáša (neregistrovaný)

Re: Cesťáky ve městě, kde je pracoviště.
      Záleží také na tom co mají napsáno v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce. Je-li tam přesná adresa - mají nárok na cesťák a stravné. Je-li tam obecně město - třeba Brno - potom na území tohoto města bych cesťák těžce obhajovala, ale zase ve Vašem případě kdy mluvíte o závodním stravování, tak mu znemožníte stravovat se obvyklým způsobem. Tedy i tady bych to viděla na obhajitelnost stravného při pracovní cestě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).