Re: Dohoda-práce přesčas nad 150 hod.
Porušujete zákoník práce, přijde-li vám na to ÚP na kontrole (a´t už náhodné nebo když se nepohodnete se zaměstnancem a ten dá podnět na ÚP), tak spláčete nad výdělkem. A nedejbože, jestli je u vás možnost pracovního úrazu, to by byl fakt velký průšvih.
https://www.hrnews.cz/lidske-zdroje/rizeni-id-2698710/dohoda-o-provedeni-prace-vedle-pracovni-smlouvy-aneb-ne-obch-id-3216221
Nevim jestli si rozumime, myslela jsem dohodu o prescasove praci nad limit 150 hodin. Ne dohodu o provedeni prace.
>>Dobrý den, prosím o objasnění. Je nutné každoročně
>>obnovovat dohodu, kterou se sjednává práce přesčas
>>nad
>>zákonem stanovený limit 150 hodin. Děkuji
>Porušujete zákoník práce, přijde-li vám na to ÚP na
>kontrole (a´t už náhodné nebo když se nepohodnete se
>zaměstnancem a ten dá podnět na ÚP), tak spláčete nad
>výdělkem. A nedejbože, jestli je u vás možnost pracovního
>úrazu, to by byl fakt velký
>>průšvih.
>https://www.hrnews.cz/lidske-zdroje/rizeni-id-2698710/dohoda-o-provedeni-prace-vedle-pracovni-smlouvy-aneb-ne-obch-id-3216221
Běžně se má za to, že pokud zaměstnanec na přesčas nad limit 150 hodin nastoupí, tak s ním souhlasí. I bez sepsání nějakého papíru. Je pravda, že ne každá kontrola má stejný názor.
Omlouvám se, včera jsem řešila DPP na přesčasy v autoservisu, tak jsem přehlédla, nač se skutečně ptáte. Souhlas s přesčasovou prací nad limit 150 hodin může být písemný i ústní-čili není potřeba podpisovat. Důležitá je řádná evidence všech přesčasových hodin podle jednotlivých zaměstnanců za rok - to ÚP kontroluje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2019 15:23
Dobrý den, prosím o objasnění. Je nutné každoročně obnovovat dohodu, kterou se sjednává práce přesčas nad zákonem stanovený limit 150 hodin. Děkuji