Re: Omylem vyf. DPH plátci na Slovensko
Dobrý den, byla jsem u lékaře, proto ta prodleva.
Původní účtování bylo 311/601 a 311/343 v ř. 20. Nikam to DPH nevstoupilo, objevilo se pouze v sumáři dokladů pro přiznání k DPH. Není ani v Přiznání k DPH, ani v SH. Všude tam vstoupil pouze základ.
Re: Omylem vyf. DPH plátci na Slovensko
Ale proč 601, já přeci nechci snižovat tržby. Viděla bych to spíš 343/325. A při úhradě 325/221. Co Vy na to? Budu ráda za každý nápad. A ještě jaký řádek? Vzhledem k tomu, že se to nikde neobjevilo, nejspíš bez vlivu, ne? De facto jen potřebuji srovnat účet 343 a peníze vrátit. Nebo už blbnu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2019 13:24
Dobrý den, prosím o pomoc. Vloni v srpnu jsme omylem vyfakturovali slovenskému zákazníkovi (plátci DPH) zboží i s DPH 17,80 EUR, ale bylo dáno do řádku 20. Nikde se tato částka nevyskytuje, pouze v předvaze. Ani on, ani my jsme si toho nevšimli, až teď - při kontrole zůstatků na účtech účtové osnovy se mi zdála výše účtu 343 po odečtení odvodu za 12/2018 vysoká, tak jsem kontrolou zjistila, k čemu došlo. Prosím zkušené, jak z této šlamastiky ven? Zákazník chce vystavit dobropis a částku vrátit. Co s tím? A jaká bude ve vystaveném ODD předkontace?
Prosím zkušené o nakopnutí. Děkuji moc.