Sociální správa

• (neregistrovaný)

9. 12. 2005 12:56

Dobrý den, měli jsem zaměstnankyni ze Slovenska. Pracovala u nás od 10.2.2003 do 31.10.2005. Po celou dobu jsme normálně za ní platili sociální pojištění na Praze 6, kam patříme. Ona si po ukončení pracovní poměru vyřizovala ještě nějaké dokumenty na úřade. Mě teď přišel dopis ze sociální z Křížové ul 25 na Smíchově, s dopisem, že nám vrací žádost o uplatnění práva volby právních předpisů socíální zabezpečení, kterou si podávala. Odůvodnění bylo, že tato zaměstnankyně podléhala českým právním předpisům, tudíž že jsme ji měli zaregistrovat na PSSZ P-6. Od 1.5.2004 podléhá ve smyslu článku 13 odstavce 2(a) Nařízení Rady (EHS) 1408/7 a nemá nárok na právo opce podle článku 16.

Vůbec tomu nerozumím. Nevím o co se jedná. Podle mě vyplňila formulář, který vůbec vyplňovat neměla. Mohl byste mě někdo objasnit a vysvětlit, jestli jsme udělali něco špatně?

Prosím, prosím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2005 21:10

Anonymní (neregistrovaný)

Re: sociální správa
      když podléhala českým právním předpisům, tak jste za ni správně odváděli pojištění. Není nic snazšího, když něčemu nerozumím, zavolat si na správu a zeptat se je na překlad :-) já to také tak dělám, hlavu vám neutrhnou a máte to nejrychlejší a hlavně kompetentní odpověď. Zavolejte a věřím, že se domluvíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).