Odměna za zpracování dan.přiznání

• (neregistrovaný)

4. 2. 2019 21:06

Dobrý večer, mám celkem zvláštní dotaz. Paní mě požádala, zda bych ji
    neudělala "Přiznání k dani ... FO .." 2 souběžná zaměstnání, proto musí podávat přiznání. Nevím kolik bych si měla říct Kč za zpracování, nechce se mi to dělat úplně zadarmo (je to hnusné?) a nechci si říct moct. Můžete mi, prosím, napsat kolik je asi tak limit? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2019 23:22

luccka (neregistrovaný)

Re: odměna za zpracování dan.přiznání
      Já si účtuji 100-200Kč. Případně pro známé za kafe… ;-)

• 5. 2. 2019 5:39

alen1 (neregistrovaný)

Re: odměna za zpracování dan.přiznání
      Hm, a máte v té ceně zahrnuty i rizika?
      Jak víte, že nemá jiné příjmy, které by měla zdanit?
      A jak víte, že neměla osvobozené příjmy, které je nutné oznámit finančnímu úřadu?
      Co až pak přijde taková známá, že jste ji neupozornila a ona teď platí sankce, pokutu?

• 6. 2. 2019 13:57

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: odměna za zpracování DAP 100-200Kč
      OT.

Je plno věcí, na které se musí odborník svého klienta při zpracování Přiznání k dani z příjmu FO zeptat a které nesmí opomenout. A Vy se za odborníka tím, že zpracujete cizí DAP, prohlašujete. NOZ § 5

Sama mám soupis cca 30 otázek na věci, které se těch, kteří chtějí pomoci s vyplněním DAP pomoci, musím vyptat. A to nejsem daňový poradce, ten by měl otázek ještě více. Na druhou stranu nemohu zpracovávat pro své klienty DAP.

Jak jste na tom Vy se seznamem věcí, na které se nesmí při zpracování Přiznání k dani z příjmů, zapomenout?

• 6. 2. 2019 14:21

alen1 (neregistrovaný)

OT:odměna za zprac DAP 100-200Kč
      Tečko, Ti, co to vypňují za bonbonieru nebo případně za 200 Kč, vůbec takto neuvažují. Jednoduše protože netuší, že by mohli být odpovědni. A také nic netuší o daních.
      Až pak skončí kamarádství, pro udělenou sankci např. ve výši i jen pár tisícovek, budou se cítit ukřivděni, přeci chtěli jen pomoci kamarádce, kamarádovi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).