Re: RZ + mateřská
Není. Pokud do 15.2. podepíšete u zaměstnavatele Prohlášení poplatníka daně, je zaměstnavatel povinen vám provést roční zúčtování daně. Jelikož jste celý rok nepracovala, nebude vyčerpaná celoroční sleva na poplatníka a tím je předpoklad, že vám něco na daních bude vráceno.
Děkuji.
Takže jsem pochopila, že musím do toho 15.2.2019 podepsat prohlášení ve firmě a pak se nemusím starat o nic???
Platila jste nějakou zálohu na daň? Pokud ano (za předpokladu, že jste měla podepsané daňové prohlášení a nemáte z nějakého důvodu povinnost podávat daň. přiznání), pak do 15. 2. podepište u zaměstnavatele příslušné kolonky na daň. prohlášení a on Vám udělá RZD (přeplatek na dani Vám zašle on - zaměstnavatel už si to s FÚ zajistí sám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2019 11:22
Dobrý den.
Chtěla bych prosím poradit. Nastoupila jsem v průběhu r.2018 na MD.
Mzdová účetní mi prý pošle potvrzení o mých příjmech, že si musím udělat sama roční zúčtování daní, protože jsem brala mateřskou. Je to tak správně???Poradí mi někdo.