Re: Rozvázání pracovního poměru
Vzhledem k tomu, jak uvádíte, že dohoda není možná, nezbývá vám nic jiného než dát výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou (předpokládám, že nejste ve zkušební lhůtě). Výpověď můžete podat v době pracovní neschopnosti, avšak ne k 30. lednu 2019. Podáte-li ji během února, což předpokládám, váš pracovní poměr skončí 30. dubna 2019 (výpovědní lhůta začne běžet až 1. března).
Bohužel, vámi uvedené argumenty opravdu nepomohou. Nezbývá, než podat výpověď, případně ještě jednou zkusit domluvit se na dohodě, např. kompromisní k 15. březnu.
Pane Neugebauere, já to pochopila, co jste tím myslel :-). Velice se vážím vaší vstřícnosti a pohotové odpovědi. Ještě mě napadla jedna Věc. Pokud rozváži pracovní poměr - tj. Rozvázání pracovního poměru a zadala bych tam ze zdravotních důvodů
1. Musí být k tomu vyjádření lékaře?
2. Musel by mě zaměstnavatel i tak držet ve dvou měsíční výpovědní době ?
Děkuji
>>>>>>>>>>>>>>>>postupovat
>>>>>>>>pokud ne? Děkuji
>>>>>>>
>>>>>>>Vzhledem k tomu, jak uvádíte, že dohoda není možná,
>>>>>>>nezbývá vám nic jiného než dát výpověď s dvouměsíční
>>>>>>>výpovědní
>>>>>>
>>>>>>Děkuji za odpověď. takže bohužel nepomůže ani
>>>>>>argument, že mi nebylo opravdu dobře, abych donesla
>>>>>>výpověď
>>>>>>osobně nebo zašla na poštu. také jsem neměla v té
>>>>>>době
>>>>>>vycházky, ty mám až odedneška. Děkuji za odpověď. Ve
>>>>>>zkušební době nejsem.
>>>>>
>>>>>
>>>>>Bohužel, vámi uvedené argumenty opravdu nepomohou.
>>>>>Nezbývá, než podat výpověď, případně ještě jednou
>>>>>zkusit
>>>>>domluvit se na dohodě, např. kompromisní k 15.
>>>>>březnu.
>
>Pane Neugebauere, já to pochopila, co jste tím myslel
>:-). Velice se vážím vaší vstřícnosti a pohotové
>odpovědi. Ještě mě napadla jedna Věc. Pokud rozváži
>pracovní poměr - tj. Rozvázání pracovního poměru a zadala
>bych tam ze zdravotních důvodů
>1. Musí být k tomu vyjádření lékaře?
>2. Musel by mě zaměstnavatel i tak držet ve dvou
>měsíční výpovědní době ?
>Děkuji
Budete-li rozvazovat pracovní poměr výpovědí, dvěma měsícům se nevyhnete (zdravotní důvody na to nemají vliv). Jediným východiskem by byla dohoda. Ta však, jak uvádíte, nepřichází v úvahu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2019 17:21
Dobrý den,
potřebuji rozvázat pracovní poměr. Dohoda nepřipadá ze strany zaměstnavatele v úvahu, jelikož nemá za mě náhradu. Msím, proto počítat s 2.měsíční ýpovědní lhůtou. Dotaz: dne 26.1.2019 jsem nastoupila na neschopenku. Dnes tj.5.2.2019 jsem nesla rozvázání pracovního poměru k 30.1.2019. Zaměstnavatel /jelikož jsem ho seznámila, že mám jinou práci/ mi nechtěl rozvázání podepsat, s tím, že až nastoupím, po neschopence, tak to mám sepsat s aktuálním datem. Má na to právo? jak mohu postupovat pokud ne? Děkuji