Re: Prodej nemovitosti - DPH
Bod 5 my říká, že se mohu rozhodnout, že se podle odstavce 1 § 56 "nebo"odst. 3. Takže by my stačil bod 1 pro režim přenesen?
osvobozen je pozemek, který netvoří funkční celek se stavbou- to podle mě není váš případ
nemovitá věc je osvobozena po uplynutí 5 let od kolaudačního rozhodnutí po podstatné změně dokončené stavby - došlo u vás k podstatné změně dokončené stavby?
Paní Jano, moc a moc děkuji, tak jsem to udělala, ve smlouvě jeho souhlas s přenesou. Takže nejsem žádná "blbka", jak jsem již říkala.
Víte, jsem už důchodkyně, kolegyně po mateřské mne přemluvila, abych ji ještě pomohla, Ještě jednou moc a moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2019 5:45
Dobrý den, prosím o vyjasnění.
v r. 11/2016 jsme koupili nemovitost+ostatní plochu(budova má 30let) Technicky jsme ji zhodnotili. Nyní ji chceme prodat plátci DPH.
Podle § 56 o DPH musíme prodat i s daní. Ale kupujicí nemá tolik peněz. Lze využít u tohoto § 56 odstavec 5 a prodat nemovitost v režimu přenesení daň. povinnosti dle §92d. Je to můj první případ.
Děkuji moc .