Sleva na děti - RL

• (neregistrovaný)

7. 2. 2019 8:35

Dobrý den, prosím o radu, nový zaměstnanec chce uplatnit ve mzdě slevu na děti, ale nechce předložit rodné listy, prý dodá jen RČ. Co s tím? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2019 8:54

xJ (neregistrovaný)

Re: Sleva na děti - RL
      Dát mu nahlédnout do zákona o dani z příjmů, kde je jasně uvedeno, čím prokázat nárok a pokud nárok neprokáže, neuplatní se mu nic.

(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně

a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),

• 7. 2. 2019 8:58

jasná. (neregistrovaný)

Daňové zvýhodnění bych neuplatnila. Zaměstnanec je povinen předložit doklady předepsanými v ustanovení § 38l zákona o daních z příjmů:

(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
      a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),

• 7. 2. 2019 9:52

Ji (neregistrovaný)

Moc děkuji za reakce, odkaz na příslušný paragraf jsem již včera poslala zaměstnavateli, ale chtěla jsem pro jistotu znát ještě názor Vás zkušenějších, protože jsem si nebyla úplně jistá, zda tam není nějaký rozpor v souvislosti s GDPR.

• 7. 2. 2019 10:39

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na děti - RL
      PS. A nemohlo se stát, že zaměstnanec nechce dát k založení zaměstnavateli kopie rodných listů dětí? A v komunikačním šumu z toho vyšlo, že nechce ani předložit RL?

• 7. 2. 2019 10:55

Ji (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na děti - RL
      Máte pravdu to se mohlo stát, ještě to pořádně zjistím. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).