Re: Sleva na děti - RL
Dát mu nahlédnout do zákona o dani z příjmů, kde je jasně uvedeno, čím prokázat nárok a pokud nárok neprokáže, neuplatní se mu nic.
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
Daňové zvýhodnění bych neuplatnila. Zaměstnanec je povinen předložit doklady předepsanými v ustanovení § 38l zákona o daních z příjmů:
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
Moc děkuji za reakce, odkaz na příslušný paragraf jsem již včera poslala zaměstnavateli, ale chtěla jsem pro jistotu znát ještě názor Vás zkušenějších, protože jsem si nebyla úplně jistá, zda tam není nějaký rozpor v souvislosti s GDPR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
7. 2. 2019 8:35
Dobrý den, prosím o radu, nový zaměstnanec chce uplatnit ve mzdě slevu na děti, ale nechce předložit rodné listy, prý dodá jen RČ. Co s tím? Děkuji za odpověď.