Re: Sleva na děti - RL
Dát mu nahlédnout do zákona o dani z příjmů, kde je jasně uvedeno, čím prokázat nárok a pokud nárok neprokáže, neuplatní se mu nic.
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
Daňové zvýhodnění bych neuplatnila. Zaměstnanec je povinen předložit doklady předepsanými v ustanovení § 38l zákona o daních z příjmů:
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojence nebo v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
Moc děkuji za reakce, odkaz na příslušný paragraf jsem již včera poslala zaměstnavateli, ale chtěla jsem pro jistotu znát ještě názor Vás zkušenějších, protože jsem si nebyla úplně jistá, zda tam není nějaký rozpor v souvislosti s GDPR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2019 8:35
Dobrý den, prosím o radu, nový zaměstnanec chce uplatnit ve mzdě slevu na děti, ale nechce předložit rodné listy, prý dodá jen RČ. Co s tím? Děkuji za odpověď.