Re: do jakého období patří výnosy
Možná, že by výnosy šly účtovat internám dokladem již v r. 2018, ale dala bych si pozor, abych si nenaběhla v rámci DPH s datem zdanitelného plnění a tím mi nedodanili DPH. No třeba se na Váš dotaz ještě někdo ozve.
Děkuji. Doufám že ne.
U služby je DUZP datem uskutečnění služby, datem vystavení daňového dokladu, přijetí zálohy - co nastane dříve, aspoň myslím, že to stále platí. Platbu dopředu jsme neměli, službu jsme celou neposkytli a doklad jsme vystavili až letos po poskytnutí služby. Někde jsem tady četla, že lze použít účtování přes 121/6xx?
A ještě jinak. Dovedete výnosy rozdělit do obou období tak, aby byla splněna podmínka pro č. rozlišení (znám částku, účel i období) s ohledem na výnosy z této zakázky? Lze obhájit, že zisk či ztráta je do obou období vyčíslena správně? Asi lze, ale jen na základě kalkulací, které stejně budete muset udělat. Jestli lze nedokončenou výrobu vtahovat na služby, tak to opravdu nevím. Nikdy mě to nenapadlo a připadá mi to divný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2019 11:57
Dobrý den,
pořádali jsme 3 měsíční kurz, který začal v listopadu a skončil v lednu 2019. Fakturu jsme vystavili po skončení kurzu. Jak zaúčtovat výnosy? Můžeme do ledna letošního roku nebo je nutno časově rozlišit, když náklady na mzdy vznikly již i v roce 2018?
Děkuji