Re: Komunikace s Finančním úřadem
k tématu tady:
https://www.epravo.cz/top/clanky/mohou-organy-verejne-moci-ucinne-dorucovat-postou-kdyz-jim-zakon-uklada-povinnost-dorucovat-prostrednictvim-datovych-schranek-79800.html
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d34325v43818-elektronicka-komunikace-se-spravcem-dane/?
Zvažujete pravdivost tvrzení svého klienta, nebo zda je vůbec možné, aby FÚ posílal Výzvy poštou? Přinesl Vám klient Výzvu v obálce, přeložený a trochu pomuchlaný papír? K datové schránce - píšete, že je funkční. Je ale také Vaším klientem pravidelně "vybíraná"? Měla jsem klienta, který do DS nevstoupil, jak je rok dlouhý.
Zvažovala jsem, jestli Fú mohl poslat výzvu poštou. Klient mi poslal pár stránek do e-mailu vyfocených mobilem.
Prostě jen zjišťuji, zda mě klient houpe a dělá ze mě blba a nebo je to možné. Každopádně obálku jsem neviděla a papír ohnutý také není ……
Díky všem za názory, L.
jsou dvě možnosti -
výzva došla poštou, takže pokud je datovka funkční, tak FÚ udělal chybu, a zavolejte tam s tím, že nebylo doručeno dle zákona, ať pošlou opět a do datovky.
Ale to bych udělala, až když bych viděla na vlastní oko obálku od výzvy. ne že bych klientovi nevěřila, ale...
a druhá - došlo do datovky a klient vás tahá za nos. poznáte to, když nebude mít obálku
Jen pokud uvažuji o doručení poštou (tedy, že bylo nesprávně zasláno poštou místo do datovky) a klient si vyzvedl v zákonné 10 denní lhůtě, pak se písemnost dostala do jeho sféry, mohl se s ní tedy seznámit.
Nebude to náhodou finanční úřad namítat?
ano, pokud vyzvedl v zákonné lhůtě. ale já pochopila, že ne, a bylo vhozeno do schránky a vyzvedl kdoví kdy. není povinen si nic vyzvedávat na poště, když má datovku, tudíž tam je námitka naprosto v pořádku. on nenamítá, že se o písemnosti nedozvěděl, ale že mu nesprávné doručení sebralo lhůtu.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
20. 2. 2019 8:54
Dobrý den. Mám takový dotaz …. klient má léta datovou schránku a nyní mi poslal "výzvu" od Fú. Je no to pár dní bohužel ….. tvrdí, že výzva přišla poštou a nebyla vyzvednuta ( tedy velké zpoždění pro mě ). Je to možné aby posílali poštou, když mají normálně funkční datovku, kde přišlo už nespočet korespondence od této instituce? Je to sro, datovku má povinou a opravdu jí normálně má.
Jen mě zajímá, kde je pravda.
Díky za názor, Luisa