Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2019 18:04
Dobrý den, jsem začátečník v programu Pohoda a potřeboval bych se zeptat, jakým způsobem skrze Pohodu vyřešit tyto dvě hypotetické situace.
1/ Ztráta zboží:
nakoupil jsem řekněme 1000 telefonů, každý má nákupní cenu 5000 a prodejní 12500 bez DPH.
Jeden telefon ztratím. Napadá mne, že bych udělal výdejku, do textu napsal ztráta, vydal onen jeden kus a jako cenu bych ve výdejce dal 0Kč, pak by mi Pohoda ve výsledku ukázala přes statistiku, že mám tedy v této výdejce ztrátu 5000.
2/ Nález zboží:
řekněme, že mi omylem dodavatel zašle místo 1000 telefonů 1001, Následně mi dodavatel sdělí, že si onen 1 telefon mohu ponechat a prodat. Pokud na něj však udělám v Pohodě příjemku, tak si zde nejsem jistý, jakou zadat na oné příjemce cenu,neboť pokud telefon dále prodám, tak mne nestál nic (0Kč) a čistý zisk bych měl míti 12500. Napadá mne tedy jediné a to, že na příjemce zadám cenu 0Kč.
Děkuji za pomoc, Honza Navrátil