Re: Rozvaha - účet 022 - pokračování
Odpisy v tomto případě patří na účet 089 Oprávky k jinému dlouhodobému hmotnému majetku, ne na účet 082 Oprávky k hmotným movitým věcem a jejich souborům
Účet 022 Hmotné movité věci a jejich soubory ne, správně je účet 029 Jiný dlouhodobý hmotný majetek
Doporučuji koupit a prostudovat od Sagitu ÚZ Vzorový účtový rozvrh, Rozvaha a výsledovka.
Re: Rozvaha - účet 022 - pokračování
Ano, odpisy budu muset přeúčtovat na účet 089.
082 bylo chybně. Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2019 8:23
Včera jsem psala, že v rozvaze účet 022 po korekci mám mínusový. Odpisy, vyřazení majetku vše správně. Ale ve směrnicích mám, že majetek od 3 tis. - 40 tis účtuji na 029 a je odepisován 2 roky ve výši 50% ročně. A v tom je problém, protože tento majetek mi vstupuje do ř. B, II, 4, korekce je na ř. B, II, 2 s účtem 022. Prosím mám přeúčtovat účet 029 na 022? Anebo odpis musí být 551/089? Ne 082 jak jsem účtovala. Prosím ještě o názory. Předem velice děkuji