Tak už se mi podařilo dotaz dohledat. Domnívám se, že o uvolněného zastupitele nepůjde, tam by mi nesedělo pojistné. Spíše to vidím tak, že dělal práce pro obec a měl DPČ v rámci ZMR. A tady nejste schopna pojistné spočítat, protože nevíte, kdy byla překročena rozhodná částka. I když zaplacená záloha mi po pravdě taky nesedí. Jak už vám radila p. Líba, určitě by bylo dobré zavolat účetní, která potvrzení vystavovala (na potvrzení najdete telefonní číslo) a zeptat se přímo ji. A z druhé strany, vy nenesete odpovědnost za potvrzení, které jste nevystavila.
Přeji pěkný den a užijte si MDŽ.
Nebyla to záloha, byla to srážková daň. Jestli to bylo vyplacené ve 12 částkách, tak se tam vlivem zaokrouhlení ten rozdíl mohl nasbírat.
U odměny zastupitele nezáleží na výši odměny pro odvod ZP. Z každé odměny zastupitele je sráženo ZP.
Odměna se navýší o 9% odvod za zaměstnavatele a z toho se vypočte srážková dań.
Uvedu příklad. Zastupitel bez podepsaného prohlášení odměna 2.000,-/měsíc. Z toho zaměstnavatel zaplatí 9% t.j.180,- Kč. Výpočet srážkové daně je 2.000,- + 180,-= 2180 x 15% je 327,- srážková daň.
V dotazu bylo 9.492,- a odvody 860,- Kč . 9= z 9492 je sice 855,-, ale rozdíl je v zaokrouhlování v jednotlivých měsících. Stejně tak v dotazuje srážková daň 1564,- a 15% z 10.352 je 1553,- rozdíl za v zaokrouhlování.
díky za vaše názory, mezitím už šéfredaktor přidal vlákno, kde vysvětluje novinky. Uspořádání se mi vůbec nelíbí, asi bych si zvykla, ale předtím bylo alespoň pro mě přehlednější. Ale p. Hovorka psal o přepínání, takže se k tomu lze vrátit. OK, OT již nelze, ale kde si zakliknu, že chci dostávat upozornění - odpovědi na mail??´
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2019 15:14
Dobrý den, paní Jasná, prosím, nedokážete mi říct, proč je počítáno pojistné 860 Kč ? A jak se přišlo na daň 1.564 Kč ? Je to k mému předchozímu dotazu tady POTVRZENÍ O ZDANITELNÝCH PŘÍJMECH. Moc moc děkuji. Soňa...