Do přehledu pro OSSZ napíšete takovou částku, kterou máte uvedenou v inventuře od OSSZ. Ty jsou rozesílány během února, takže ji už určitě máte.
O nových pravidlech se dočtete zde: https://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2018/181105-podnikatele-zbystrete-pravidla-pro-platbu-pojistneho-se-od-pristiho-roku-zmeni.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2019 10:00
Dobrý den,
moc Vás prosím o radu. Jsem kadeřnice OSVČ. Bylo mi sděleno na OSSZ , že přišel v platnost nový zákon a že se od nového roku tj2019 bude platit splátka DP v daném měsíci. Dříve jsem platila pozpátku. V minulém roce jsem tedy zaplatila celých 12 splátek, ale jelikož se platilo zpětně, tak jsem v lednu platila splátku za prosinec 2017. Bylo mi na konci roku řečeno, že můžu zplatit v prosinci 2018 dvě splátky najednou a nebo pak doplatit při daňovém přiznání. Nechala jsem to až při daňovém přiznání. Teď tedy nevím co mám zadat do daňového přiznání jako úhrn zaplacených záloh. Zda o tuto splátku méně a nebo celých 12 splátek které jsem 2018 zaplatila a jen na pokladně doplatit. Prosím o radu děkuji moc .MH