Úhrady těch závazků, které vznikly v roce 2017 a byly uhrazeny až 2018 budou jako nedaňový výdaj v roce 2018.
Dobrý den, chceme ještě teď přejít na zdanění paušálem (osvč, plátce dph), na konci min. roku(tj. 2017) nám zbyly pohledávky 15 tis., které byly 2018 zaplaceny až na 1. Letos evidujeme pohledávky 5 tis. Zásoby k 31.12.17 byly 100 tis. Letos k 31.12.18 byly 50 tis. Kč. Musím tedy dodanit ten minuly rok. Tzn. , že zdaním pohledávky z min roku (bez dph) a letos ty zaplacene nebudu zahrnovat do přijmu k výpočtu základu dane? Co ta jedna pohledávka co není zaplacena ? A ty zásoby z min roku budu tedy muset dodanit tzn, že doplatim jeste dan za min rok 15 tis? Pak jeste co s temi zasobami letos? Jedná se o zboží , které je prodáno za to co bylo koupeno a marží je pouze sluzba spojena s tim zbozim (instalace). Tzn. ze nedanovym prijmem letos z tech zasob je tech 50 tis.? Za odpověd vám budu moc vděčna. Vubec mi neni jasné, proč to takhle udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2019 15:18
Dobrý den,
podnikatel vedl minulý rok DE.Letos ví, že chce přejít na paušál. Tvořím nyní daňové přiznání. V závazcích mu k 31.12.2018 zůstala jedna neuhrazená faktura, kterou uhradil až letos v lednu. A ještě mu v lednu přišla faktura za plyn 12/2019, zaplacená také v lednu. Jak mám v přiznání prosím postupovat? A co peněžní deník? Celkem byl ale ve ztrátě.Jsem začátečník, budu moc vděčná za radu.
Děkuji.