Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2019 12:40
Dobrý den, prosím o radu...
zahrnuje se do řádku 05:
1) učeň na praxi - podle mě ne (příjem osvobozen od daně § 6, odst. 9l, není to pracovněprávní vztah)
2) DPP (srážková daň) - podle mě ano
3) DPP (zálohová daň) - podle mě ano
- U dohod by mě ještě zajímalo, když je uzavřena 1.1.-31.12 a za některé měsíce nemají příjem, zahrnují se tyto měsíce bez příjmů do řádku 05? Podle mě se měsíce bez příjmů nezahrnují.
3) u souběžných PP: HPP+DPP počítá se 1x nebo 2x? Podle mě 1x (1 mzdový list), ale dočetla jsem se zde na diskuzi, že některé programy dělají 2 mzdové listy. Tak nevím, kolik mzdových listu je správně... A kolik krát se tedy zahrnuje do řádku 05.
4) ženy na MD, RD - ?
5) zaměstnanci na neschopence - ?
Četla jsem tu názor, že do řádku 05 se zahrnují všichni zaměstnanci i bez příjmů (DPP bez příjmů v daném měsíci, MD, RD, nemoc,...) a do přílohy ř. 04 jen zaměstnanci s příjmy k 1.12. (tj. bez: DPP bez příjmů v daném měsíci, MD, RD, nemoci,...).
Čím více toho čtu, tím více jsem zmatená :-( Mohl by nám někdo prosím poskytnout ucelenou odpověď jak na to?
Děkuji.
Ida