Děkuji za reakci, pokud to dobře chápu, tak podle zákoníku práce § 53 d), mě zaměstnavatel nemůže vyhodit, ale § 54 a )tento zákaz ruší, chápu to dobře? Takže k 31.3. dostanu výpověď a bude mě muset být proplacena dovolená (a odstupné). Nárok na dovolenou za rok 2019 budu mít 5 dní (roční 20 dní)?
Odstupné, proplacená dovolená - to všechno platí. Také je možné, že všechny zaměstnance převezme jiný zaměstnavatel a "firma poběží dál". Pak by se pro Vás nic nezměnilo (jen název zaměstnavatele).
Výpovědní doba je pořád 2 měsíce, pokud končí na konci března, už byste výpověď musela dostat během ledna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2019 9:41
Dobrý den, od 27.11. jsem na MD a náhodou jsem se dozvěděla, že od 1.4. firma, kde jsem zaměstnanec na dobu neurčitou, zaniká. Můžou mě propustit i když jsem v ochranné lhůtě (MD)? A jak to budu mít s dovolenou? Na kolik dní budu mít nárok, když firma končí dřív než mi můžu požádat o dovolenou následně po MD?