To jsou dvě různé daně. Ta první je každoroční, ta druhá jednorázová.
Na přiznání k dani z nemovitosti máte čas do 31.1.2020, je na EPO, v dalších letech se podává jen když dojde ke změně (dílčí nebo celé znovu).
Na přiznání k dani z nabytí nemovitosti máte čas do 30.4.2019, nejsou na EPO, formuláře přiznání k dani z nabytí jsou tady https://www.financnisprava.cz/cs/danove-tiskopisy/databaze-aktualnich-danovych-tiskopisu?rok=2019&tiskdruh=TDFU&dan=T_WEB25. Musíte se tím prokousat, vybrat a vyplnit ty správné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2019 9:45
Dobrý den,
prosím o radu dělám poprvé. firma koupila pozemky a některých jsou i stavby. Jaké tiskopisy vyplňuji na FÚ? Samozřejmě jsem hledala na Daňové portálu, ale tam jsem našla jen Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí. Pak se prý ještě posílá Daňové přiznání z nabití nemovitých věcí. Pozemky a stavby jsou s právním účinkem zápisu ke dni 21.12.201 a zápis proveden dne 21.1.2019. Na FÚ mi řekli, že musím podat do 30.4.2019. Upřímně v tom mám zmatek. Můžete mi poradit jak postupovat? Moc děkuji za radu.