Re: Úrok z prodlení - poraďte
Pouze k úrokům: do 27.4.2005 dle NV 163/2005 Sb.zákonů se stanoví výše úroků,které nejsou stanoveny ve smlouvě ani na faktuře 1,5% tj. diskontní sazba ČNB. Od 28.4.2005 je NOVELA a úroky se stanoví dle tzv. REPO sazby p.a. tj. v součásné době 1,75 % + 7%.tzn., že úrok z prodlení je v současné době 8.75%.REPO sazbu najdete vždy na stránkách ČNB a stanoví se 2xročně tj.1.1 a 1.7. . Těch 7% se vždy připočítává,je to stanoveno pevně v tomto NV. Na fakturách již proto neuvádíme
obvyklé 0,1% z prodlení každého dne, ale úrok z prodlení dle NV 163/2005 .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2005 7:27
Vykonali jsme práci pro firmu na základě objednávky, ale nechce nám zaplatit. Chceme dát návrh na platební rozkaz. Jaký úrok mám požadovat, když máme objednávku, ale není na ní stanovena úroková sazba v případě nezaplacení. A ještě jeden dotaz. Na jaký soud se mám obrátit když se jedná o částku do 100.000,-? Slyšela jsem, že u s.r.o. se žádá na jiném soudě než na tom, v jakém místě je zápis na obchodním rejstříku. Děkuji