Re: Úrok z prodlení - poraďte
Pouze k úrokům: do 27.4.2005 dle NV 163/2005 Sb.zákonů se stanoví výše úroků,které nejsou stanoveny ve smlouvě ani na faktuře 1,5% tj. diskontní sazba ČNB. Od 28.4.2005 je NOVELA a úroky se stanoví dle tzv. REPO sazby p.a. tj. v součásné době 1,75 % + 7%.tzn., že úrok z prodlení je v současné době 8.75%.REPO sazbu najdete vždy na stránkách ČNB a stanoví se 2xročně tj.1.1 a 1.7. . Těch 7% se vždy připočítává,je to stanoveno pevně v tomto NV. Na fakturách již proto neuvádíme
obvyklé 0,1% z prodlení každého dne, ale úrok z prodlení dle NV 163/2005 .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
14. 12. 2005 7:27
Vykonali jsme práci pro firmu na základě objednávky, ale nechce nám zaplatit. Chceme dát návrh na platební rozkaz. Jaký úrok mám požadovat, když máme objednávku, ale není na ní stanovena úroková sazba v případě nezaplacení. A ještě jeden dotaz. Na jaký soud se mám obrátit když se jedná o částku do 100.000,-? Slyšela jsem, že u s.r.o. se žádá na jiném soudě než na tom, v jakém místě je zápis na obchodním rejstříku. Děkuji