Výplata mateřské dovolené? prosím

• (neregistrovaný)

14. 12. 2005 8:27

Dobrý den, jsem začátečník a budu vyplácet první mateřskou dovolenou.
    zaměstnankyně mi donesla potvrzení od lékaře že nastupuje an MD 7.12.2005 což také nastoupila a předpokládaný termín porodu 19.12.2005. Podmínka 6 týdnů před protodem na nástup MD je splněna. Chci se zeptat?? u nás pracovala od 1.4.2005 musím spočítat zda splnila podmínku ¨270 dní před porodem pojištění - BEROU SE KALENDÁŘNÍ DNY NEBO JEN PRACOVN A DO DATUMU PORODU CO JE NA POTVRZENÍ NEBO MUSÍM POČKAT AŽ SE POROD USKUTEČNÍ? U nás tedy pojištěná 263 kal. dnů , předtím u zaměstnavatele dle zápočtového listu 212 podmínka by tedy byla splněna. ZAČNU TEDY MD VYPLÁCET OD 7.12.2005? Děkuji mnohokrát za ujištění . Michala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2005 8:37

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Výplata mateřské dovolené? prosím
      pokud má předpokládäný termín porodu 19.12, nástup na mateřskou 7.11. a ne 7.12. - to jste se jen upsala ?

• 14. 12. 2005 9:12

Anonymní (neregistrovaný)

--------------------------------
      ANO to jsem se upsala omlouvám se , nástup na mateřskou7.11.2005

• 14. 12. 2005 13:12

Jiřka (neregistrovaný)

Berou se kalendářní dny pojištění ve dvou letech před skutečným dnemi porodu (tzn. kal. dny, kdy měla zaměstnavatele, kdy pobírala nemocenské nebo mateřské dávky v ochranné době, tj. v době kdy už neměla zaměstnavatele, dny, kdy byla vedena na ÚP, dny, kdy si hradila nemocenské pojištění jako OSVČ). Protože měla před Vámi jiného zaměstnavatele, má bohatě tyto dny pojištění nasčítané a můžete vyplácet mateřské dávky od nástupu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).