Způsob proplacení dovolené?měsíční plat

• (neregistrovaný)

14. 12. 2005 8:46

dobrý den, prosím o radu - pokud platím čerpanou dovolenou, platím průměrem,ale u nového klienta ve smlouvě je: nárok na dovolenu bude placen v sazbě vašeho základního platu. Takže by vlastně jeho měsíční plat byl stále neměnný. Je to tak v pořádku ?? děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2005 9:04

Anonymní (neregistrovaný)

Re: způsob proplacení dovolené?měsíční p
      plat v hrubé mzdě by měl být stejný,ale musíte ten měsíční plat rozdělit na částku za odpracované dny a na dovolenou tak,aby jste mohla doložit čerpání z nároku a upravovat zůstatek nevyčerpané...

• 14. 12. 2005 9:53

děkuji, to je mi jasné, spíš mi jde o to, zda to takto lze provádět - není nikde stanoveno, že dovolená MUSÏ být placena průměrem ??

• 14. 12. 2005 10:59

mmm (neregistrovaný)

ano lze to tak provádět ale ve vašem případě pouze do první kontroly Inspektorátu práce (pokud na to přijdou nebo je někdo "upozorní"ú...samozřejmě,že zaměstnanci odměňovaní měsíční mzdou mají např.svátek ve mzdě,ale dovolenou průměrem pro náhrady..

• 14. 12. 2005 11:20

vy jste mě rozesmál(a) .. jen do první kontroly ...:-) ano, projela jsem ZP a našla jsem to v § 110 b odst. 1) - náhrada mzdÿ. Děkuji za spolupráci a přeji klidné hezké vánoce a setkávejme se častěji - my alespoň zde .... :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).