Moc váš dotaz nechápu. Zkusím odpovědět, ale nevím jestli se ptáte na toto. V minulém měsíci udělal 5 hodin přesčasu, které si nenechal proplatit, ale převedl do následujícího měsíce. V tomto měsíci udělal 10 hodin přesčasu, ale opět si ho nedal zaplatit, ale bude za něj někdy vybírat náhradní volno, takže celkem do následujícího měsíce převedete 15 hod. náhradního volna. A nebo již v tomto měsíci část náhradního volna vyčerpe, např. půjde o 5 hodin. domu dříve, vy mu však zaplatíte celou směnu a o tyto vyčerpané hodiny ponížíte převod náhradního volna do dalšího měsíce. Vycházím z toho, jak jste již dříve psal, že náhradní volno platíte až v měsíci čerpání náhradního volna.
Tak buď si přesčasové hodiny nechá zaplatit, takže zaplatíte odpracované hodiny + přesčasový příplatek a tím pádem žádné hodiny nepřevádíte do dalšího měsíce. Nebo hodiny nezaplatíte, převedete je do následujícího měsíce a až bude čerpat náhradní volno tak hodiny zaplatíte, mzda se nebude za dobu čerpání náhradního volna krátit. Jinak to vysvětlit neumím:-(
Protože to Jirka pořád nechápe. Sice již se jednou ptal, já jsem mu odpověděla, ale nejsem zrovna dobrá ve vysvětlování, takže mě zřejmě nepochopil, proto se ptal znovu. Třeba čekal, že mu odpoví někdo jiný, jehož výklad by spíše pochopil :-) Je lepší se znovu zeptat, než nechápat a udělat chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2019 11:25
dobrý den, jak se počítají přesčasové hodiny, pokud si zaměstnanec chtěl převést z minulého měsíce např. 5 přesčas. hodin a v dalším měsíci si jich nadělal např. 10? jak se to počítá (těch 5 hodin z minulého měsíce si vybírá náhradní volno)? děkuji