Mně se to stává, když účtuji daňový doklad k přijaté platbě, který vystaví ve firmě nezávisle na mém externě vedeném účetnictví, a já mám jiné číslo, ale je to chyba propustná- v tabulce A4 vidíte ten řádek modře s varováním, musí se vám rovnat kolonka ve sloupci Číslo a Evidenční číslo ( variabilní symbol s tím nemá co dělat).
Vyjeďte si Podklady k DPH a tam hledejte, jestli máte někde nulové položky. Když si srovnáte Přiznání k DPH a KH, tak máte Kontrolní řádky stejné? Sedí vám to?
Když si vyjedete Položky v KH sekce A5, tak tam máte v kolonce číslo. Zkratka MO by měl být maloobchod. Mrkněte na to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2019 19:28
Dobrý den, v KH se mi u FV v sekci A4 zobrazuje ,,Varování Ev. č. není shodné s č. dokladu... prosím o radu, Přitom V.S. i Ev.č je stejné je to V.S. č. FV
a dále se mi tam objevil zápis v sekci A5 se zkratkou MO s nulovými položkami nevím odkud se to mohlo vzít..
Děkuji