Ano vím, že musí, ale prostě nedělá. Bohužel se s tím nedá hnout. Mám příjmy pouze ze zaměstnání a přesto mám smůlu. Moc děkuji
Ano já jsem si ho udělala, ale zaměstnavatel manžela udělal špatně přílohu, že si neuplatňuje odpočet na děti od 1/2018. Tak mi to FÚ vrátil. Já teď jen nevím jestli mám znovu podat to stejné co už bylo podáno jen s opravenou přílohou, nebo jestli musím přiznání vyplnit znovu a podat jako úplně nový ještě jednou. A případně jestli jako řádné nebo dodatečné nebo opravné. Ale dodatečné nebo opravné mi nesedí když vlastně tímto na FÚ nemám podáno nic, vzhledem k tomu že mi moje původní přiznání poslali zpět.
Vyplňte znovu a podejte. Podání bude řádné. Žádný termín jste nepropásla. Na Vás se nevztahuje termín 31. březen, protože Přiznání podáváte dobrovolně a ne ze zákona a myslím, že tam je lhůta tři roky. Nebo vemte to původní, nemáte-li na něm už razítko od FÚ a jen dejte správnou přílohu. Tím, že Vám vrátili celé, má se za to, že jste zatím ještě nepodala žádné.
Ano, naprosto souhlasím s názorem EvyLi. Pokud Vám vrátili celé přiznání - což se divím, tak jste vlastně žádné nepodala. A podáváte řádné. Kdykoliv během 3 let. Ale proč byste tak dlouho čekala, že... Pokud byste byla OSVČ, tak by Vám spíš zavolali, abyste zajistila opravu, protože to je pouze překlep....
Že zaměstnavatel nedělá roční vyúčtování -s tím se taky setkávám, přesto že je to jeho povinnost. Možná ani nemají účetní a majitel nějak "mastí" mzdy sám. Každý měsíc stejně. A RVZD neumí. S tím se opravdu nedá nic dělat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 4. 2019 6:23
Dobrý den, mám prosbu. V březnu jsem podávala DP na FÚ. Nemám povinnost si podávat, neboť jsem byla celý rok zaměstnaná, ale zaměstnavatel roční zúčtování nedělá a dává nám potvrzení o zdanitelných příjmech s tím, že si máme podat sami. Nyní mi mé DP FÚ vrátil s tím, že na příloze o neuplatnění odpočtu slevy na dani na děti uvedl zaměstnavatel manželky špatně rok. Místo toho, že si neuplatňuje od 1/2018, napsal od 1/2019. Už mám přílohu opravenou, ale nevím jestli musím celé DP podat znovu jako řádné, nebo stačí jen doložit opravenou přílohu a podat opět to původní. Nemám s tímto žádné zkušenosti. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji