A máte na dodáku údaje o dodavateli? IČO atp. a co DPH, jste a i oni plátci? V tom případě by měli i oni problém, že nevystavili řádnou fakturu. Pokud v tom všem je i DPH, tak na ně musíte zatlačit a případně pohrozit finančákem... Jinak potřebujete mít na dodáku údaje o firmě a IČO. Pak bych připojila prohlášení, že dodák slouží jako příjmová faktura a zaúčtujete jako nákup zboží.
A jsou na dodáku údaje o DPH? Má dodák variabilní symbol atp., prostě vše, co potřebujete např. do Kontrolního hlášení. Vy ten dodák vidíte, já ne. Takže posuďte sama, zda má všechny náležitosti. I když je divné, když vám ty faktury jindy poslali, proč teď ne. Já bych přeci jen na ně zatlačila, ať vám pošlou "opis" daňového dokladu - faktury tak jako v minulosti.
Já tak neúčtuji, protože já si vždy fakturu vydupu. Ale taky se mi už stalo, že jsem dostala "dodák", kde byla pomlčka - daňový doklad a splňoval všechny náležitosti faktury! Tj. měl i variabilní symbol- číslo daň.dokladu. A toto není právě jasné z dotazu, co všechno onen daňový doklad obsahuje!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2019 11:57
Dobrý den,
obdrželi jsme dodací list bez faktury, z dodavatele ji asi nedostanu. Kam mám zaúčtovat? Zboží bylo placeno firemní kartou. Děkuji