Nemám u jednatele nárok na dovolenou. Ale když jsem si to cvičně zkusila v Heliosu natavit, tak mi nárok na ŘD naskočí nulový, ale tu nulu jde přepsat. Pokud by vám to nešlo přepsat, pak bych zřejmě nastavila ŘD přes krácení-korekce. Do tohoto políčka bych napsala -25 a při čerpání ŘD by to mělo automaticky čerpané dny odpočítávat. Zkuste to ve cvičné verzi.
Děkujeme paní Jasná, už nám to prošlo..ještě jsem se chtěla zeptat - myslíte, že když si tedy jednatel vezme dovolenou, pokrátí se mu adekvátně měsíční odměna? Jako základní mzda u zaměstnance? Má totiž ve smlouvě uvedeno, že toto volno (dovolená) bude placeno průměrem..
Děkuji
Nepostupujete správně. Na smlouvu o výkonu funkce nemůžete aplikovat ustanovení zákoníku práce!
Musela byste to mít ve smlouvě o výkonu funkce výslovně popsáno, řešeno. Stejně tak, jako krácení jednatelské odměny v případě placeného volna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2019 9:11
Dobrý den paní Jasná, chtěla jsem zeptat, jestli jste se setkala se smlouvou o výkonu funkce jednatele, kde je stanoveno, že má nárok na 25 dní placeného volna (předpokládáme, že je tím myšlena dovolená). Mám pocit, že pracujete v Heliosu Orange, tak prosím o radu, jak byste nastavila. Pokud mu vyberu v druhu PP "statutární zástupce firmy", automaticky mi nárok na dovolenou zanikne. Mockrát děkuji za radu.