zkuste mrknout na poslední stránku zde
https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-zakony/2017_Info-DPH-sluzeb-vazanych-na-dovoz-vyvoz.pdf
Dobrý den, děkuji za odkaz, ten jsem tu viděla v diskuzi a z toho jsem pochopila, že ty služby jsou pak osvobozené.
Našla jsem i tento odkaz, kde je ten druhý případ asi tuším jako náš.
https://www.danebehounek.cz/news/dph-u-prepravy-a-dalsich-sluzeb-souvisejicich-s-vyvozem-a-dovozem/?fbclid=IwAR2lodD64TT8jhxq0BWT8ycLm2NKT-5H5Z-G1OEoEovn3yQeixFHM1e3bBQ
Tak nevím, jestli jsem to pochopila dobře, ale protistrana po nás chce fakturu s DPH a já bych řekla, že to má být bez.
u služeb spojených s dovozem zboží je osvobozeno od DPH, protože dovozce zboží zahrne dopravu do ZD pro výpočet DPH z dovozu zboží
tou protistranou myslíte koho?
Firma A je můj dopravce. Firma B je zprostředkovatel a firma C je výrobce. Dopravu zboží fakturujeme firmě B, která si dopravu zboží objednala, proto chtěli předělat fakturu s DPH, protože nejsou přímým vývozcem zboží. Výrobce a vývozce je firma C. Napsala jsem to špatně, my odváželi zboží z ČR do Švýcarska a ne pro výrobce, ale pro zprostředkovatele.Omlouvám se za Váš čas a děkuji za nakopnutí, mám sem tam zatmění:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 4. 2019 10:58
Dobrý den, prosím o radu.
Účtuji dopravce, který jezdí pro zboží do Švýcarska a má s firmou ve Šv. smluvní vztah a fakturuje dopravu zboží české firmě bez DPH.
Nyní pro mého dopravce jel jiný dopravce, který mu pak vyfakturoval dopravu ze Švýcarska s DPH a můj dopravce bude fakturovat firmě, která si u nás dopravu objednala bez DPH? Děkuji moc