To nevím, proto jsem se vás ptala. Mám Helios a tam jsem si pro učně vytvořila novou mzdovou složku.
Aha :o) Já už jsem volala i na podporu, ale neporadí mi, podle nich nic takového neexistuje. A myslíte, že by to šlo dát úplně mimo mzdy? Brát to jako odměnu podle smlouvy, daňově uznatelný výdaj, podložit smlouvou a docházkou..? Jde mi o to, že dva z těch žáků mají u nás i uzavřené DPP v průběhu roku, a takto se jim to bude zbytečně počítat do odprac. hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2019 8:40
Dobrý den, prosím o radu. Dělám mzdy v Pamice a tam bohužel není žádná mzdová složka pro praxi studentů. Myslíte, že to bude problém, vést jako DPP, ale s názvem odborná praxe žáků a bez odvodu daně z příjmů...to mi tam nastavit jde..? Obávám se ale, že mi to bude připočítavat hodiny do ostatních DPP :o( A nebo radši vést ručně mimo mzdový program a jen zaúčtovat výdajovým dokladem s doloženou docházkou a smlouvou se školou? To by také šlo? Děkuji.