Asi vím, kam míříte, jde o to, že prodej DM - krávy se vykazoval v přiznání DPH v řádku 51 a nevstupoval do výpočtu krátícího koeficientu. Tahle věc souvisí s programem, já jsem měla jen zaškrtávací políčko, ale obojí účtuji na jednu analytiku 343. Účtovala bych ve Vašem případě vše jen na 343"jalovice", aby nevstupovalo do řádku 51.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 5. 2019 10:03
Dobrý den, jsme zemědělský podnik a účtujeme prodeje zvířat. Do 31.3.2019 jsme účtovali prodej takto: např. prodej krávy - 311/6.. + 343 (název pro analytiku DPH byl "výstup 15% prodej inv. majetku nárok - tuzemsko"). Dále prodej jalovice - 311/6.. +
343 (název pro tuto analytiku byl "výstup 15% tuzemsko"). Jenže od 1.4.2019 proběhla změna a obojí účtování prodeje zvířat se účtuje pouze s jednou analytikou DPH - nerozděluje se to na krávy a jalovice. Já teď nevím pod kterou se to účtuje. Poradí někdo přímo název DPH nebo odkaz kde bych si to mohla vyhledat? Děkuji