Osobně bych si nechala napsat čestné prohlášení zaměstnance, že má exekuce (i když neví jaké a u koho). A na základě tohoto čestného prohlášení bych srážela jako na přednostní exekuci a deponovala. Tím, že jste zaměstnance přihlásila na OSSZ, tak je velká pravděpodobnost, že se exekutoři sami ozvou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2019 9:54
Dobrý den, moc prosím o radu nebo konzultaci, jak byste postupovali vy?
Zaměstnanec nastoupil v dubnu, potvrz.o zaměstn. (záp.list) dodal až minulý týden, Potvrz. je ale staré 2 roky (do 4/2017)-mezitím nikde nepracoval. Jsou zde uvedené exekuce, ale jen jedna tam má č.j., tohoto exekutora jsem kontaktovala, ale zatím se neozval. Nikdo se ještě neozval. Z rozhovoru se zam-cem jsem zjistila, že exekuce stále má, ale že neví vůbec jaké. Takže mi v tom nepomůže.
Proto Vás prosím o radu, mám spočítat z dubnové mzdy srážky, které mám zatím deponovat? Co jsem z toho ještě vyčetla, tak 1exekuce je na sociálku, pak je zde Česká kanceex, pak jsou tam uvedené spol., ale není u toho, exekutor.
Takže z toho ani nevím, kdy přišly a přednostní/nepředn. apod.
Mockrát děkuji za Váš názor a čas.