Dobrý den,
moc děkuji! Sice právě že toto vím, jen jsem chtěla vědět, jestli není nějaký jednodušší způsob - bez zdaňování - např. dostaneme zálohu na vodu, dojde k přefakturaci (také záloha), takže neuplatním DPH ani na vstupu ani na výstupu (při úhradě zálohové faktury). Není to takto prosím možné?
Bohužel už je to dané, že se bude platit záloha měsíčně. Nemůžu jim do toho zasahovat. Ale jinak by to bylo super.
Děkuji moc za diskuzi.
Už to mám - u přefakturace lze si DPH neuplatnit ani na vstupu ani na výstupu... Takže toto je jednodušší způsob:
https://www.nemovitostprofi.cz/33/preuctovani-energii-a-sluzeb-souvisejicich-s-najmem-uniqueidmRRWSbk196FNf8-jVUh4EpeS6zqUA3H-1B0kTg0XmouCPYj7CkleJQ/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2019 9:50
Dobrý den,
prosím pokud vystavím fakturu za ubytování dopředu, je to v pořádku? Jde o s.r.o. a chtěla bych vědět, jestli není povinnost mít první zálohovou fakturu a pak daň. doklad. Zase totiž na druhou stranu: nájemce bude ubytovací část držet a v případě, že by si to nájemník rozmyslel, tak přijde o svou "zakázku". Můžeme tedy vystavit fakturu např. v květnu s DUZP květen, ačkoliv ubytování proběhne až v červnu či červenci?
A prosím ještě jeden dotaz: je možné jakkoliv udělat smlouvu tak, aby záloha na vodu se nemusela zdaňovat u každé platby, ale až jednou ročně při vystavení faktury? Protože pokud udělám splátkový kalendář na nějakou firmu, tak budu muset každý měsíc myslet na to, že až oni zaplatí, tak musím tu placenou zálohu zdanit. Pokud bych to ale navedla dopředu, tak zase stačí, aby se opozdili s platbou a já to budu mít zdaněné ačkoliv nezaplatili. Není prosím nějaký jednodušší způsob, abych to prostě jen neopomněla?