Domnívám se, že berušky na ÚP nemají pravdu. Řídila bych se § 356 odst. 3 ZP, obzvlášť poslední části věty : vypočtených podle podmínek a sazeb platných pro zaměstnance v měsíci, v němž se průměrný měsíční čistý výdělek zjišťuje. Zde je psáno, že postupujeme podle podmínek platných v měsíci, kdy se čistý výdělek ZJIŠŤUJE. A vy jej zjišťujete v únoru, kdy prohlášení podepsáno nebylo. To je můj názor, ale taky se můžu plést a nemusím mít pravdu :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2019 7:19
Prosím o radu s výpočtem průměrného čistého měsíčního výdělku v Potvrzení pro úřad práce k výpočtu podpory nezaměstnanosti. Zaměstnanci skončil prac. poměr 28.2.2019. Na rok 2019 si již nepodepsal prohlášení k dani (byl v prac. neschopnosti).Před tím prohlášení podepsané měl. Nyní nevím jestli při výpočtu průměrného čistého výdělku mám odečíst od daně slevu na poplatníka nebo ne. Z úřadu práce mi poslali odpověď, že pokud slevu uplatňoval v roce 2018, mám slevu odečíst. Zdůvodnili to tak, že rozhodným obdobím je poslední čtvrtletí 2018, kdy byla sleva na poplatníka uplatňována. Je to podle Vás v souladu s § 356 odst. 3 zák. práce?