Je to trochu guláš... do KH nejdou zálohové faktury, ale jednotlivé daňové doklady k přijatým platbám, v době, kdy jste je obdrželi, daňový doklad na koupi vozu by měl být na celkovou částku a odečteny zálohy včetně uplatněné DPH , dle jednotlivých daňových dokladů k nim, do KH jde potom z tohoto dokladu jen případný rozdíl , pokud není výsledkem 0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2019 13:17
Dobrý den.
Koupili jsme auto do OM.
Mám :
Zálohová faktura č. XXXXX 1 - na které mám rozpis CENA BEZ DPH xxxxx , DPH xxxxx , celkem xxxxxx ( což je cena jedné zálohy - placeno přes bankovní účet )
Zálohová faktura č. XXXXX2 - na které mám rozpis cena bez DPH xxxxx , DPH xxxxx , celkem xxxxxx ( což je cena druhé zálohy - cena za auto které jsme jim nechali protiúčtem )
Daňový doklad - faktura č. XXXXX3 - na kterém mám cena bez DPH XXXXXX , DPH XXXXX , CELKEM XXXXXX ( což je cena která zbývá doplatit úvěrem
Součet všech tří cen dá celkovou cenu za automobil.
Mám do kontrolního hlášení dát i zálohové faktury .. ???? Aby mě to souhlasilo s nimi. ???
Každé na jeden řádek ? Jsou to vysoké hodnoty ? KAŽDÁ FA VÍCE NEŽ 10000,-
Děkuji moc za rady