Exekuční příkaz nemám, jen to vyrozumění. K tomu mám ještě usnesení k jiné exekuci, o které bylo rozhodnuto v roce 2012 (nepřednostní), abychom pokračovali v odesílání srážek. Jestli to chápu dobře, budu srážet zatím tu exekuci z roku 2012. A čekat, až přijde exekuční příkaz na druhou exekuci a první bude splacena. Je to tak správně?
Zaměstnanec má ženu a dvě děti, čistá mzda je 24 273 Kč. Počítám dobře, že srážka za květen bude 4 341 Kč?
Děkuji
Marcela1970
No ale to musíte od něj mít a budete se řídit pořadím exekucí, které jsou na tom zápočťáku uvedené. Obešlete všechny uvedené exekutory s oznámením, že nastoupil a oni pošlou exepříkazy. Ty si pročtete, jestli v nich náhodou exekutor neuvádí datum doručení prvnímu plátci a pořadí pak upravíte podle skutečnosti (na ZL to nemusí být správně). Takže já bych zatím srážky deponovala a nejprve posháněla exepříkazy a až bych zjistila správné pořadí, deponované peníze bych zaslala tomu, komu by podle pořadí a typu exekuce připadly (pokud bych tedy měla k tomu nabytí právní moci).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2019 17:18
Dobrý den,
měla bych prosbu nastoupil k nám zaměstnanec a nyní na něj přišlo vyrozumění o právní moci - exekuce. Je tam uvedena výše dluhu a číslo účtu, kam se mají srážky posílat. Nikde jsem se však nedočetla, zda se jedná o přednostní či nepřednostní exekuci. Má přijít ještě jeden dokument?
Děkuji
Marcela1970