Já jsem vždycky měla na praxi studenty na administrativní práce. Něco jsem jim ukázala, oni si zkusili jak se co dělá, viděli různorodost prací, čuchli si k normálnímu životu ve firmě. Žádný zisk nevytvořili a já s nimi ztratila spoustu času. Ovšem já jsem ve svých 18 letech byla ve firmě na praxi taky spíš na obtíž. Tenkrát se kvůli překlepu přepisoval celý list, což dneska asi nikdo nechápe.
Děkuji za reakci. V tomto případě by se jednalo o grafické práce a vzhledem k tomu, co jsem si o tom přečetla , tak si myslím, že by tato práce měla být odměňována. Jiná věc je jaký bude výsledek, ale je dost těžké v tomto oboru někoho sehnat a to už vůbec nemluvím o kvalitě případné práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2019 10:14
Dobrý den. Můžete mi prosím poradit kdy je povinná praxe při studiu (jedná se o grafické práce) placená a kdy ne? Našla jsem informaci, že když student vytvoří podnikateli zisk, náleží mu odměna. To ale vytvoří přeci vždy a v tom případě nevím proč se někde mluví o bezplatné povinné praxi. Děkuji