Pokud pobírá PPM, což je dávka nemocenského pojištění, nemůže mít příjem z pojištěné činnosti, z níž dávky čerpá.
Výdělek z jiné činnosti (třeba i pracovní poměr), možný je.
Při pobírání rodičovského příspěvku není příjem nijak omezen, takže se klidně může vrátit do svého původního zaměstnání a rodičovskou dovolenou vůbec nečerpat.
Nevím, jestli vám dobře rozumím. Chcete, aby při mateřské dělala stejnou práci, z které bere dávky, a myslíte si, že to vyřešíte DPP? DPP uzavřít můžete a klidně platit víc než 10.000,-, ale musí to být na jinou činnost.
"Zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 6. 2019 7:35
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak to je, když jde zaměstnankyně na mateřskou a chtěla by si při tom přivydělat. Někde jsem četla, že si může přivydělat např.: na DPP nebo DPČ , ale nesmí být na stejnou pozici u téhož zaměstnavatele. A pak jsem se dočetla, že zase nemůže pracovat při mateřské, ale až na rodičovské. Můžete mi prosím poradit, jak to vlastně je? Děkuji za radu