DPH asi máte na platebním výměru spočítané celnicí, ale správcem daně je váš FÚ, DPH uvedete do ř. 7 a 43
daňovým dokladem je dovozní JSD, hradíte clo, takže ho zaúčtujete 111/379 a DPH 343/343
fakturu si přepočtete kurzem ke dni přijetí faktury, takže vám žádný kurzový rozdíl nevzniká
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2019 15:49
Dobrý den,
vím že dotazy kolem dovozu ze 3. země tu jsou ale i tak prosím o zodpovězení mého konkrétního případu. Nevím si rady a v diskuzích jsem nenašla to co by mi pomohlo.
Mám dovoz z USA. Zboží prošlo celnicí, která nám vypočetla DPH. Máme nárok na uplatnění tohoto DPH na vstupu? na ř. 42 v daňovém přiznání? nemělo by to jít ještě do ř. 7? vždyť jsme to DPH nikomu neuhradili Celní úřad po mě chce uhradit jen částku cla.
a jak účtujete případy, když celní úřad přepočte jiným kurzem než má ČNB? Do přiznání by mělo jít co to vypočte celní úřad (základ + DPH) ale tím jak základ navýší se já stejné částce nedopočítám. nemluvě o tom že bych v účetnictví měla mít kurz ČNB. už jsem z toho zoufalá.
Děkuji moc za radu.