DUZP je den dodání dle §13/1 ZDPH
v případě, že jde o osvob. plnění dle §64 ZDPH - den vystavení DD (§22 ZDPH)
nedělala bych DD k přijaté platbě
dobrý den, omlouvám se, že vstupuji do diskuze, psala jsem dotaz už v minulosti, na to mi dobré lidičky odpověděli, ale pořád nevím. Když jsme koupili materiál cca 300kč od slovenského dodavatele, který je plátce DPH, ale on nám tam neuvedl dič (už ani neuvedene), je tam uvedena sazba DPH, má to být mimo KH? Znám to jen, když máme na dokladně uvedené dič, pak je to reverche chargé, ale bez našeho dič ne. Když jsme si četla odpovědi, všichni mi psali reverche + naše dič, ale já ho opravd mít nebudu.
děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2019 6:43
Dobré ráno,chtěla bych poprosit o radu: v květnu vystavená záloha odběrateli z DE-plátce DPH, který měl DIČ jen pro Německo. Zažádal o DIČ pro EU, mezitím zaplatil zálohu,také v květnu. Do dnešního dne jsme z něj nevytáhli to nové DIČ, abych mohla nechat zálohu s nulovou DPH (jako v RPDP). Takže jsem rozhodnutá dnes opravit na zálohu s DPH 21%, abych mohla dodělat Přiznání k DPH za květen. Můj dotaz zní: mohu udělat dílčí fakturaci s DPH na částku zálohově placenou a další fakturace může být v RPDP? Nevím si s tím rady,stále jsem doufala, že dodá včas. Moc děkuji za radu a za ochotu.