Po skončení roku si do 15.2. požádejte zaměstnavatele o roční zúčtování daní. V tom by se vám mohla vrátit daň, kterou jste od začátku roku zaplatila v předešlém zaměstnání nebo v novém teď zaplatíte.
Daňové zvýhodnění na děti si můžete začít uplatňovat měsíčně hned od nástupu. Do 30 dní od nástupu musíte doložit rodné listy dětí a rozsudek soudu, že je máte svěřené do péče. Jestli vám v RZD bude vyplacen bonus i za měsíce, kdy jste daňové zvýhodnění neuplatňovala, záleží na tom, jaký příjem budete mít. Musíte mít za celý rok aspoň polovinu minimální mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2019 10:09
Dobrý den, prosím, mohu se zeptat, několik měsíců jsem byla nezaměstnaná na úřadu práce. Nyní nastoupim na nové místo. Slyšela jsem, že je možno zpětne dostat slevu na dani, kterou jsem po dobu nezaměstnanosti neuplatňovala. Je to tak? A sleva na děti? Exmanzel uplatňovat nemohl, děti mám v péči já. Pokud je tato možnost, či pro to musím udělat? A lze to hned či až při ročním zúčtování? Děkuji