Díky za odpověď. Ne, odměna z DPP nepřesáhla 10 tis., takže nemusela být hlášená ani na ZP, ani na sociálku. Jde mi jen o to, že měl být vystaven zápočťák, a ten vystaven nebyl a ve mzdovém programu je DPP vedena bez přerušení jako jedna dohoda.
Ještě jednou díky za reakci.
O ZL se sociálka zajímat nebude. Ale tomu člověku ho vystavte a pošlete, a to od 2.1. do 31.5. Na mzdovém listě za rok 2018 dopište ručně datum ukončení 31.12.18 a na letošním mzdovém listě opravte datum nástupu na 2.1.19. Protože dpp nebyla pojištěná a tudíž ani vedená na ossz, ani se nevystavoval ELDP, tak se nic neděje, sociálka akorát zkontroluje v každém roce celkový počet odpracovaných hodin a zda opravdu v žádném měsíci odměna nepřesáhla 10 tisíc.
Sice pěkné, ale ta rádoby DPP od 2.1. zaměstnavateli zůstává k možné kontrole OIP. Pokud bude uzavřeno, že se o písemnou DPP nejedná a zaměstnankyně práci konala, možná pokuta až 10 milionů.
Bohužel tazatelka nenapsala nic o tom, co by nezvratně svědčilo o vůli smluvnich stran původní DPP prodloužit, nikoliv uzavřít novou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2019 14:32
Dobrý den, mám dotaz ohledně správných datumů na DPP. Nastoupila jsem do nové práce a hned přijde kontrola z OSSZ - zjistila jsem, že máme z minulého roku prodlouženou DPP (od 9/2018 - do konce 5/2019). Problém je, že prodloužení DPP začíná 2.1.2019 a původní DPP byla uzavřena na 1.9.-31.12.2018. Chci se zeptat, jestli je to dobře, když 1.1. byl svátek nebo špatně a DPP ke konci roku 2018 skončila a 2.1. tedy vznikla nová.
Doufám, že jsem to napsla srozumitelně.
Děkuji za Vaše názory.