Exepříkazy musíte seřadit dle data doručení 1. plátci, tedy 1. pořadí má nepřednostní, 2. pořadí má přednostní. 1. třetina půjde na úhradu nepřednostní, 2. třetina plus případná částka zabavitelná bez omezení půjde na úhradu přednostní. No a dále pak bude záležet na tom, která z nich bude dříve zcela uhrazena.
Dobrý den,
ještě bych potřebovala odsouhlasit následující:
Přišly mi další přednostní exekuce, jedna z nich je časově nejstarší. Znamená to tedy, že 1. třetinu srazím na nejstarší exekuci a ještě mi část zbyde, tak tu použiju na nepřednostní exekuci, kterou již splácím. A 2. třetinu použiju na přednostní exekuce dle svého pořadí (jednu touto třetinou doplatím a zbytek bude na další v pořadí)?
Moc děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2019 21:26
Dobrý den, moc prosím o radu, v jakém pořadí mám srážet tyto 2 exekuce:
- přednostní, doručena 1.plátci 22.11.2016 (vyrozumění právní moci mám)
- nepřednostní, doručena 1.plátci 13.11.2012 (vyrozumění právní moci nemám, jen usnesení)
Účetní říká, že mám ze 2/3 srážet přednostní a pak teprve nepřednostní. Když čtu zákon, tak tomu moc nerozumím.
Druhý názor je ten, že z 1/3 srážím nepřednostní a z 2/3 přednostní.
Ta přednostní pohledávka je od r. 2016 ve stále stejné výši, nechápu.
Moc děkuji za radu!