Tabulka s dětmi nebude vůbec vyplněná. Od manžela nepotřebujete nic. Naopak její manžel potřebuje potvrzení od Vás, pokud je zaměstnaný. Pokud Vás o to zaměstnankyně požádá, tak Vy jí vystavíte potvrzení, že ona děti neuplatňuje (stačí potvrzení, na kterém bude napsáno, že neuplatňuje žádné dítě, nemusí tam ty děti být jmenovitě). A její manžel toto potvrzení odevzdá ve své mzdové účtárně a zapíše ve svém daňovém prohlášení změnu zaměstnavatele manželky.
Mimochodem - máte aktuální formulář daňového prohlášení?
Pokud paní u vás pracuje 5 dnů v týdnu a bude u vás do konce roku, pak po odpracování 60 směn jí vznikne nárok na 6/12 z 25, tj. 12,5 dne ( celý červenec bude pokrytý zaměstnáním a v tom případě poskytuje dvanáctinu za ten měsíc nový zaměstnavatel).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2019 11:08
Dobrý den,
nastoupila k nám do nového zaměstnání paní, která má dvě děti, ale slevu na děti uplatňuje manžel. Dočetla jsem se, že tabulku 6) v prohlášení nemusím vyplňovat. Pochopila jsem to správně? Mám zaškrtnout v bodě c) políčko NE? Měla bych ale chtít takovéto potvrzení od zaměstnavatele manžela, že děti uplatňuje, že? Děkuji a přeji krásné léto.