Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
12. 7. 2019 11:51
Dobrý den, prosím Vás, zaměstnanec ukončil PP výpovědí, ale dva měsíce nechodil do práce, tak měl neomluvené absence dva měsíce. Nastoupil ale do jiného zaměstnání na hlavní PP ve stejnou dobu. Takže měl souběžně dva hlavní PP. Původnímu zaměstnavateli doložil, že za něho platí ZP jiný zaměstnavatel. Jak je to s hrazením ZP, musí se odvádět z obou PP, když měl v tom jednom dva měsíce absenci? Nebo když je hrazeno od dalšího zaměstnavatele, tak po něm nemůže chtít bývalý zaměstnavatel ZP z minima? Řešila jsem to minulý rok s tím, že školitel i na ZP mi řekli, že pokud má zaplaceno od jednoho zaměstnavatele, že od druhého hradit nemusí, že nemá žádné dlužné pojistné. Nyní přišel ze ZP výpis, že firma dluží na ZP a dohledala jsem, že je to za toho zaměstnance, který měl absence a zároveň doložil od druhého zaměstnavatele, že za něho hradí. Paní na ZP mi tvrdila, že je to dlužné pojistné, ale že si není jistá a zjistí to. Děkuji Hana