Já zde neprezentuji, co si myslím, ale co stanoví zákon.
Zažila jsem velmi mnoho kontrol, kdy šlo o nicotné záležitosti, které zaměstnavatel nemohl ovlivnit, a přesto mu byla udělena pokuta ve výši sta tisíců.
Doporučuji oprostit se od nepodložených premis.
Tazatelce jde jistě o zkušenosti ostatních, kteří byli ve stejné situaci (neodeslané jednotlivé ElDP). Když bylo toto zjištěno při mých kontrolách, což se stát může, bylo to napraveno odevzdání ElDP a nikdy pokuta nebyla. Tady už došlo na správní řízení, tak snad napíše, jak dopadla. Co vy na to, ostatní účetní? Jaké máte zkušenosti?
Zkušenost z jiné oblasti: firma všude zaregistrována, na ohlášení adresy provozovny na živnostenském zapomněla. Po roce provozu na to někdo z firmy přišel, takže jednatel zašel udělat ohlášení. Následovalo správní řízení, pokuta 1000,- Kč. To se ani v případech, o kterých píše Aion, kdy zaměstnavatel ani nemohl nic ovlivnit, a přesto dostal obrovskou pokutu, ty firmy nebránily takové zvůli ze strany úřadů?
Dobrý den, pracuji jako mzdová účetní přes 15- let. Za tu dobu jsem zažila několik kontrol s OSSZ Brno, Jihlava, Žďár nad Sázavou atd. a vždy byl přístup velmi vstřícný a profesionální. Pokud něco nebylo dodáno, tak se vše dalo do pořádku a tím to vše skončilo.
Vždy je to o lidech. Pěkný den
Já mám také dobré zkušenosti s vstřícnými úřednicemi při kontrolách - Karlovy Vary. Když se nějaký ELDP, přihláška, odhláška zatoulal nebo jsem nedopatřením neodeslala (párkrát za cca 20 let), tak vždycky stačilo chybu napravit a pokuta žádná nebyla. Divím se, že u tazatelky došlo hned na správní řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 7. 2019 16:49
Dobrý den,mám velkou prosbu, dnes mi bylo doručeno Oznámení o zahájení řízení o přestupcích z OSSZ. Při kontrole bylo zjištěno 7 stejných přestupků : chybí ELDP za různé roky různých zaměstnanců.Všechny jsem okamžitě opakovaně odeslala,bohužel nemám doklady o prvotním zaslání. Prosím nevíte jakou mohu dostat pokutu?je vedeno jedno společné řízení.Velice děkuji