Pakliže nemáte dohad na výnos, tak by jste správně měla udělat dodatečné DPPO, pakliže se nejedná o závratnou částku v řádu statisíců, tak bych asi dal do roku 2019.
Asi bych vypočítal případné penále za roční snížení daňového základu ke zdanění - tedy z částky, která vám v účetnictví chybí přepočtenou na DPPO (tedy 19) a z té následně vypočítat penále 14 % + reposazba ČNB - myslím, že pro 2. polovinu 2018 byla reposazba 1 % - tedy penále ve výši 15 % a porovnat s náročností Dodatečného přiznání.
Nechci Vás navádět k obcházení zákona. Rozhodnutí je na Vás.
T.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 7. 2019 10:57
Dobrý den,
povedla se mi taková blbá věc. Zapomněla jsem si zaúčtovat v roce 2018 dohadnou položku na očekávané plnění od pojišťovny. Teď mi přišlo plnění a samozřejmě jsem na to přišla. Asi nezbývá než udělat dodatečné přiznání za DPPO za 2018, je to tak? Jak v tomto případě účtovat plnění od pojišťovny? v roce 2018 mám fakturu v daňových nákladech.
Děkuji mockrát za radu.