Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 7. 2019 14:03
Dobrý den,
prosím mám pracovníka, který měl smlouvu na dobu určitou od 17.1. do 30.4.2019, pak byl na ÚP a nyní má ve stejné firmě znovu smlouvu na dobu určitou od 15.7. do 31.8.2019.
Eviduji u něho z prvního PP několik exekucí, po skončení 30.4. jsem posílala všem zprávu o ukončení PP a přehled srážek.
Mám teď povinnost, všem exekutorům o kterých vím z prvního PP, poslat zprávu, že pracovník ve firmě zase začal pracovat?
Nebo mám počkat, až to zjistí sami a začnou chodit exekuční příkazy?
Pokud bych měla počkat, mám zatím deponovat částky k odvodu, když o exekucích vím nebo můžu vyplatit, když nic nestihne přijít?
V občanském soudním řádu jsem narazila na § 294 o povinnosti oznámení § 2, kde je napsáno "Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil.
Mě z toho vychází, že bych měla všechny exekutory obeslat, ale zase nechci být zbytečně aktivní, pokud to není nutné.
děkuji moc za reakce.
KájaK.