Dobrý den,
zjistila jsem nyní, že jsem v KH za 1. čtvrtletí 2019 udělala drobnou chybičku. V části A4 (uskutečněná zdan. plnění nad 10.000 Kč) jsem v kolonce "Ev. číslo daň. dokladu" napsala 5/20019 a má to být 5/2019. Mám takovou chybku řešit?
Nuly se tolerují, ale jen na začátku čísla (např. 0002019 je stejné jako 2019). Uprostřed čísla bych na to nespoléhala a udělala následné hlášení. Navíc vždy v takovém případě myslím i na to, že výzvu nemusím dostat jen já, ale také protistrana (odběratel nebo dodavatel).
Vloni se mi povedla obdobná chybka a berňák vyzval nás i odběratele. Takže bych také doporučila následné hlášení. Jakmile se jim čísla dokladů nebo i data danitelných plnění nespárují, tak vždy vyzývají a to obě strany.
Jak jste na to přišla, že ho máte špatně? Proč až teď?
Já bych počkal jestli se ozvou a podle toho bych se zařídil i do budoucna. Možná zkoumají především to zda se potkal nárok s povinností a mají u čísla dokladu větší toleranci - soudím podle sebe :).
Já bych také čekala. Je pravděpodobné, že už výzva nepřijde, protože je to už dlouho. Nevíme, jaká je tolerance v čísle, ale možná větší než si myslíme (vlastně vidím, že kolega přede mnou to vidí podobně :-).
17. 7. 2019 20:46
Dobrý den,
zjistila jsem nyní, že jsem v KH za 1. čtvrtletí 2019 udělala drobnou chybičku. V části A4 (uskutečněná zdan. plnění nad 10.000 Kč) jsem v kolonce "Ev. číslo daň. dokladu" napsala 5/20019 a má to být 5/2019. Mám takovou chybku řešit?
Děkuji za radu :-)