Aby to byl pro vás třístranný obchod, vy musíte být prostředník akce.
Podle mě dodáte do EU SK na jejich SK dič bez daně jako dodání zboží do EU ř. 20 DPH a SH s kodem 0, Slováci udělají pořízení z EU revers a pak sami udělají vývoz a vyvezou do Číny+ všechny celní doklady, JSD , potvrzení o výstupu z EU....budou na ně
K přechodu vlastnického práva dochází v ČR na našem odbytovém místě. O další přepravu se starají Slováci. A k tomu jejich požadavku uvést na fakturu jejich slovenské i české DIČ - opravdu musím uvést obojí DIČ a jestli ano, tak kam. Ve faktuře mám možnost zadat pouze jedno DIČ. Děkuji
Po ujasnění jsem došla k závěru, že náš odběratel jsou Slováci a jim dřevo prodáme buď na české DIČ s DPH nebo se slovenským DIČ bez DPH - ovšem musí nám doložit, že dřevo odvezou z území ČR. A další převozy přes hranice jsou už na nich. Pro nás jde v podstatě jen o evropský obchod - Čínu budou řešit oni. Máte ještě někdo nějaký podnětný názor? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 7. 2019 14:01
Dobrý den, prosím o radu, prodáváme dřevní hmotu. Máme nabídku od Slováků na prodej našeho dřeva do Číny. Slováci mají české i slovenské DIČ. Navrhují, abychom vystavili fakturu na jejich slovenskou firmu bez DPH a uvedli na něm jejich české i slovenské DIČ. Zboží předáme do přepravy na našem odbytovém místě, kde se zboží zapečetí do kontejnerů a odjede přes Polsko do Číny.
Nechápu, kam mám do faktury zapsat dvě DIČ - to mi pak bude dělat problém v Souhrnném hlášení, ne? A jakým dokladem prokážeme, že zboží odjelo do Polska? Můžete mi, prosím, někdo poradit, jestli s tím máte zkušenost. Jedná se v tomto případě o trojstranný obchod? Děkuji.