Je tam možnost volby zatrhnout, zda bylo či nebylo skončeno z níže uvedených důvodů. A z těch uvedených důvodů se podpora krátí. Takže když účetní zatrhne, že nebylo, znamená to, že poměr skončil z jiného důvodu, kvůli kterému se podpora nekrátí (doba určitá nebo zrušení ve zkušební době zaměstnavatelem atd).
Směšujete důvod rozvázání pracovního poměru s formou, jakou se tak stalo. Forma není rozhodující.
Forma rozvázání PP rozhodující je, Kara1 má pravdu. Při skončení PP uplynutím doby určité se důvody pochopitelně nezkoumají, u výpovědi ze strany zaměstnavatele musí být jen ty, které jsou dané zákoníkem práce. U obou se podpora nekrátí. Jen u dohody nebo ukončení výpovědí ze strany zaměstnance se řídí krácení podpory tím, jestli jsou důvody při kterých se nekrátí (řečeno velmi obecně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 9. 2019 17:13
Dobrý den, prosím skončí mě PP na dobu určitou půjdu na ÚP, jak ÚP zjistí že jsem měl PP na dobu určitou. Ve formuláři který jsem dostal na posouzení nároku na podporu není uvedeno...Děkuji